У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

З березня 2012  року в стінах Фізико-математичного інституту відбулась вже традиційна, восьма за ліком, науково-практична конференція "Математика і природничі науки".

Було заслухано 6 доповідей. Доповіді виголошували студенти і професори, фізики, хіміки, біологи і математики. У Конференції, окрім доповідачів, взяли участь 12 викладачів та аспірантів НПУ імені М.П.Драгоманова, 2 співробітника Інституту хімії поверхні НАН України та 55 студентів Фізико-математичного інституту та Інституту природничо-географічної освіти та екології.

Розпочалась робота конференції з вступного слова директора Фізико-математичного інституту, доктора фізико-математичних наук, професора Працьовитого Миколи Вікторовича.

Потім була доповідь кандидата буологічних наук, виконавчого директора Українського наукового клубу Шульги Наталі Іванівни на тему "Диво математики у природничих науках"

  

Наступною була спільна доповідь молодшого наукового співробітника Інституту хімії поверхні НАН України Теребінської Марії Іванівни і  доктора хімічних наук, професора кафедри хімії НПУ імені М. П. Драгоманова Лобанова Віктора Васильовича на тему «Перетворення молекулярного кисню на поверхні кристалічного кремнію»



Після невеличкої перерви на каву доповідь на тему «Математична складова у експериментальних дослідженнях із зоології» зробив кандидат біологічних наук, доцент кафедри зоології НПУ імені М. П. Драгоманова  Пархоменко Олександр Вікторович.



Естафету досвідчених вчених перейняли студентки 2 фіа Фізико-математичного інституту НПУ імені М.П. Драгоманова Титула Вікторія, Тупиця Катерина, Рибалко Віра з цікавою доповідю «Нанофізика і сучасність»


Останньою була доповідь  Дехтяренко Максима, студента 2 курсу хімічного факультету КНУ імені Т. Г. Шевченка
«Статистичні методи обробки експериментальних даних за допомогою математичних пакетів».


На жаль, з поважних причин не відбулась запланована доповідь студентки 6 курсу хімічного факультету НаУКМА Битко Катерини на тему «Застосування рівняння дифузії для аналізу масопереносу газів через пористі каталізатори». Але можна ознайомитись з презентацією запланованої доповіді.

Сподіваємось, що для всіх учасників конференція була цікавою і корисною. Залишайте свої відгуки та враження про конференцію, побажання до покращення в коментарях.

Більше фотографій можна переглянути в галереї.{jcomments on}

   

Розклад  

   

Авторизація  

   

Вакансії в закладах освіти